miercuri, 5 octombrie 2011

O varsta fara ghinion: 13 ani pentru Google

Fondata in 1998 de  catre doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page si Sergey Brin, Google ofera o metoda simpla si rapida de gasire a informatiilor pe web, având o baza de date despre peste 8 miliarde de situri web.?Compania a pornit cu 100.000 de doari, investititi in 1998 de catre unul dintre co-fondatorii Sun Microsystems,  Andy Bechtolsheim. ??Numele Google este un joc de cuvinte de la googol, neologism pus în circulatie de catre americanul Milton Sirotta în anul 1938, prin care acesta desemna numarul urias format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri (10100).??Compania a achizitionat de-a cursul timpului mai multe tehnologii pentru a-si spori valoarea. ?In 2001 a cumparat Keyhole, cei care dezvoltasera un program care permitea viziulizarea "3D" a Pamantului. Google avea sa-l lanseze iin 2005 sub numele de Google Earth. In 2006, Google a cumparat Youtube pentru suma de 1,65 miliarde de dolari , oferita sub forma de actiuni.

In 2007, Google achizitioneaza DoubleClick, care a adus o maimare apropiere catre agentiile de publicitate. Tot in 2007, Google achizitioneaza GrandCentral pe care avea sa-l transforme in GoogleVoice.

Printre alte achizitii Google amintim:
Editorul foto "Picasa"
Platforma de blogging "Blogger"
Compania de software "Android"
Compania de socializare online "Angstro"

Cele mai cunoscute produse Google:
- Motorul de cautare Google
- Clientul de e-mail Gmail
- Suita Google Docs care permite editarea online a documentelor
- Serviciul Google Translate care ofera posibilitatea de traducere automata din/in mai multe limbi internationale
- Chrome, un navigator web
- Chrome OS, un sistem de operare bazat pe Linux
- Android, sistemul de operare pentru mobile
- Google +  - retea de socializare

Iata cum arata in 1998 pagina Google. Cine ar fi cfrezut atunci ca va deveni unul dintre cele mai mari motoare de cautare?

Cuvinte cheie: google, motor de cautare, aniversare


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu