joi, 13 octombrie 2011

Un copil de 2 ani a fost muscat de zona genitala

Un baietel de 2 ani si jumatate a ajuns la spital dupa ce a fost muscat de cainele din curtea casei, in zona genitala. Micutul, din localitatea vasluiana Chetrosu, a fost transferat la spitalul de pediatrie din Iasi, iar acum starea lui este stabila. Cadrele medicale atrag insa atentia ca numarul pacientilor muscati de animale a crescut considerabil in acest an.

Micutul de 2 ani si jumatate se juca nesupravegheat in curtea casei. Parintii s-au alarmat de abia dupa ce l-au auzit tipand - cand au ajuns langa cusca cainelui si-au dat seama ca baiatul fusese muscat.

Medicii spun ca micutul va fi externat pana la sfarsitul saptamanii si ca parintii nu au motive de ingrijorare- rana se va vindeca complet, iar cand va creste va putea sa aiba o viata sexuala normala. Cazul i-a facut insa pe medici sa le reaminteasca autoritatilor ca ar fi timpul sa ia masuri in ceea ce priveste animalele fara stapan. Anul acesta, deja s-a cheltuit peste 1 miliard si jumatate de lei pentru tratatarea pacientilor
muscati.

Cadrele medicale fac un apel catre autoritati- le cer sa rezolve problema cainilor comunitari, nu neaparat pentru ca s-a dublat cheltuiala pentru ingrijirea acestor pacienti, ci pentru ca numarul victimelor este ingrijorator de mare.
In plus, autoritatile locale mai spun ca asteapta promulgarea legii privind eutanasierea patrupezilor, ca sa poata face un sondaj printe ieseni si sa decida daca vor omora sau doar castra cainii.

Cuvinte cheie: iasi, caini comunitari, spital de boli infectioase


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu