marți, 4 iunie 2013

Află cum poţi deveni mai fericit la locul de muncă

Un nou studiu arata ca persoanele care parasesc biroul la prânz si manânca în afara locului de munca devin mai fericite.

Parasirea biroului pentru a lua prânzul duce la cresterea nivelului general de fericire a angajatilor si îi face pe acestia sa aiba o perspectiva mai buna despre locul de munca, se arata în noua cercetare.

În schimb, cei care manânca la birou tind sa se simta mai nefericiti, existând posibilitatea ca acest lucru sa le afecteze productivitatea.

Pe primul loc în ceea ce priveste îmbunatatirea starii de spirit s-a clasat consumarea unui sandwich pe plaja. Pe locul doi s-a clasat consumarea prânzului pe o banca într-un spatiu verde.

Psihologii au descoperit ca aceste doua locuri ne fac mai fericiti si ne fac sa avem pareri mai bune despre locul nostru de munca decât prânzul consumat într-un restaurant.

De asemenea, cercetatorii au descoperit ca persoanele care merg acasa pentru a lua prânzul prezinta de asemenea o îmbunatatire a starii de spirit, lucru înregistrat si în cazul celor ce manânca într-un autobuz sau în tren.

În schimb, cei care mâncau prânzul în cafeneaua asociata locului de munca nu înregistrau o crestere a starii de spirit, pe când masa luata la propriul birou de lucru ducea la o scadere a nivelului de spirit.

Cercetarea a fost finantata de brandul de pâine Kingsmill, fiind realizata de cercetatorii de la Universitatea Sussex.

Mai multe amanunte despre acest studiu citesete pe descopera.ro


Articolul original

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu