marți, 4 iunie 2013

Sapte nopti in Creta, de la 250 de euro sejurul

Insula Creta ofera o gama variata de cazare daca vrei sa va petreceti concediul aici. Este cea mai mare insula a Greciei si pe locul cinci ca marime, in Marea Mediterana, avand o suprafata de aproximativ 8.000 km patrati. Insula Creta masoara 260 km in lungime si pana in 56 km in latime. Insula are o coasta de 1.000 km presarata cu grote, golfulete si peninsule. Nu putem uita de nisipul moale si fin al plajelor superbe, tocmai acesta fiind motivul pentru care Creta este o destinatie turistica aleasa de milioane de calatori.

Creta are o stralucire magica si o luminozitate speciala nascuta din intalnirea muntilor cu marea de azur. Animalele si vegetatia de pe insula sunt unice in lume, iar atmosfera miroase a ierburi aromatice, fructe proaspete, ulei de masline si branza sanatoasa a caprelor. Interiorul insulei Creta este predominant muntos, aceasta caracterstica geografica reflectandu-se si in caracterul locuitorilor. In vest se afla Muntii Albi (Lefka Ori) - 2.453 m, in centrul insulei gasiti Muntii Idi (Psiloritis) - 2.456 m, iar in est sunt Muntii Dikti - 2.148 m.

Insula Creta are o forma alungita si este impartita in patru prefecturi, de la vest la est: Chania, Rethymnon, Heraklion si Lassithi. Principalele orase de pe insula sunt capitala Heraklion, Chania (Hania), Rethymnon, Ierapetra, Agios Nikolaos, Elounda, Malia, Hersonissos, Myrtos, Sitia. Clima insulei este placuta tot timpul anului, sezonul turistic avand durata aprilie - octombrie.

Daca va aflati pe insula Creta, trebuie neaparat sa vizitati Chania, al doilea oras de pe insula, situl arheologic Knossos, castelele venetiene (Imeri Gramvousa, Frangocastello), manastirile pline de peripetii (Arkadi, Triada, Preveli), platoul Lassithi si Agios cu plajele minunate din apropiere. Cea mai frumoasa parte a Cretei este coasta sudica din jumatatea de vest a insulei. In marginea de sud-vest se afla o minunata plaja roz (Elafonissi), iar orasul Paleochora este unul dintre cele mai relaxante locuri din lume. De asemeni nu trebuie sa ratati defielul Samaria, cel mai lung din Europa - 18 km.

Creta reprezinta leaganul celei mai vechi civilizatii europene, cea Minoica. Templele si si palatele construite de ei au stat la baza multor mituri si inca sunt unele dintre cele mai impresionante situri arheologice. Dupa Neolitic si Epoca de bronz, in jurul anului 2500 i.e.n. a inceput sa se evidentieze aceasta cultura distincta - Minoica, ce a atins nivelul maxim 500 de ani mai tarziu.

In 1500 i.e.n. grecii miceni pareau a detine suprematia, insa pana in 1200 civilizatia monoico-micena se stingea, iar in urmatoarele secole insula Creta a avut parte de un rol marginal in dezvoltarea Greciei clasice. Coloniile insulare au fost revitalizate de catre romani, dupa ce acestia au cucerit insula - 67 i.e.n. Abia convertiti la crestinism, cretanii au trecut pe mana bizantinilor, insa au fost salvati de venirea venetienilor, in 1204. Acestia au transformat insula intr-un avanpost in fata pericolului otoman, construind fortarete si dezvoltand comertul si agricultura.

Spre sfarsitul anilor 1500 turcii cucerisera posesiile venetienilor estul Mediteranei, iar in 1669 au cucerit si orasul cretan Candia - Heraklion de astazi. Grecia intrega a suferit mult in timpul ocupatiei turce si, desi pana in 1820 o parte a tarii se eliberase, Creta ramasese in urma. Pan ala sfarsitul secolului a reusit sa se elibere doar partial. Anul 1913 a marcat unirea insulei Creta cu Grecia.

Statiunea: AnissarasLocalizare: hotelul este situat la 22km de Heraklion si la 3 km de Hersonissos.Facilitati hotel: receptie, mini market, internet, salon TV, seif (contra cost), teren de tenis, mini fotbal, mini golf, biliard, bar la piscina, loc de joaca pentru copii

Locatie: 150 m de plaja din statiunea Elounda. Camere: aer conditionat, telefon, radio, seif, uscator de par, televizor.Facilitati restaurant, snack bar, bar, sala TV, darts, biliard, loc de joaca pentru copii, mini golf, tenis de masa, teren de tenis, piscina, piscina pentru copii.

Situat pe plaja in Analipsis, la 6km de Hersonissos si 20km de Heraklion. Ofera 65 camere in total, dotate cu aer conditionat, TV, telefon, baie(dus/wc), telefon, mini-frigider, balcon si cutie de valori contra cost. Facilitati: receptie, lobby, internet corner, piscine separate pt adulti si copii

Mai multe informatii gasiti pe infoturism.ro


Articolul original

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu