marți, 4 iunie 2013

Produse surprinzătoare pentru curăţat


Când vine vorba despre produsele pentru curatat locuinta, optiunile din care poti alege sunt numeroase. Însa ceea ce nu banuiesti este ca foarte aproape de tine, în dulapurile din bucatarie sau chiar în frigider, se afla o multime de solutii de dezinfectare care pot înlocui cu succes cele mai scumpe produse comercializate în magazine. Pentru finalizarea eficienta a sarcinilor de întretinere a casei poti gasi instrumente potrivite în cele mai neasteptate locuri. Camara, frigiderul sau sertarul de medicamente sunt doar câteva dintre aceste zone surprinzatoare. Iata o lista cu cele mai utilizate produse de uz casnic, ce fac o treaba foarte buna si în curatarea caminului.
Ketchup
Chiar daca este recunoscut pentru petele pe care le lasa pe haine, ketchup-ul îndeparteaza eficient urmele întunecate de pe vasele si tigaile din cupru si alama. Este de ajuns sa torni putina solutie rosiatica pe oale si sa freci cu o cârpa. În câteva minute îsi vor recapata culoarea originala. Clateste si sterge cu un prosop uscat la final.
Pâine alba
Foloseste feliile de pâine pentru a sterge de praf picturile în ulei. Curata cu grija suprafata tabloului pentru a ridica mizeria si murdaria. Mai mult, tapetul patat cu grasime poate fi readus la starea sa initiala daca este tamponat cu câteva felii de pâine.
Boabe de cafea
Cafeaua are reputatia de a pata, însa este celebra si pentru acapararea mirosurilor neplacute. Astfel, asaza un pumn de boabe de cafea în locurile unde exista riscul sa apara un odor dezagreabil.
Orez alb
Boabele de orez nefiert sunt ideale pentru curatarea vaselor cu gâtul subtire, în interiorul carora nu poate patrunde mâna. Umple vasul cu ¾ apa fierbinte si adauga o lingura de orez. Acopera gura recipientului si agita viguros câteva minute, apoi clateste.
Ceai negru
Chiar daca ceaiul lasa pete negricioase pe articolele cu care intra în contact, el poate fi benefic în unele treburi casnice. De exemplu, îndeparteaza rugina de pe uneltele de gradinarit. Fierbe câteva vase cu ceai negru intens. Dupa ce s-a racit, toarna-l într-o galeata si arunca în ea instrumentele afectate. Tine-le pentru câteva ore, apoi sterge-le cu o cârpa. Este indicat sa porti manusi, în caz contrar te vei alege cu mâinile patate.
Spirt
Pe lânga rolul de dezinfectant al ranilor, spirtul medicinal depozitat în sertarul din baie mai poate fi folosit pentru curatarea obiectelor din casa. Astfel, aceasta solutie lichida îndeparteaza petele rezistente de pe suprafetele din lemn. Toarna spirt pe un disc demachiant si sterge delicat zona patata.
Glicerina
Întrebuinteaza glicerina pentru eliminarea petelor uscate lasate de ceara cazuta de pe lumânari. Decojeste cât mai bine suprafata de ceara, apoi înmoaie o cârpa de bumbac în glicerina si freaca delicat pâna când se curata.
Amidon de porumb
Majoritatea oamenilor cunosc amidonul de porumb din sosurile si fripturile preparate, deci ca pe un element alimentar. Însa caracteristicile sale îl transforma într-un puternic absorbant de pete. Foloseste acest praf pentru a elimina petele de grasime de pe covoare: toarna amidon de porumb peste pata, lasa sa actioneze 15-30 de minute apoi aspira.
Pasta de dinti
Pasta de dinti non-gel este un minunat agent de curatare. Cu ajutorul ei poti îndeparta petele de pe obiectele din inox si poti reda stralucirea chiuvetei din bucatarie. Este nevoie doar sa freci cu o cârpa suprafata afectata, sa lasi 1 ora sa actioneze apoi sa cureti.


Articolul original

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu