marți, 4 iunie 2013

Dependenţa de telefoane mobile inteligente cauzează stres continuu?

Folositi un browser depasit. Va rugam upgradati-va browser-ul sau activati Google Chrome Frame pentru a va imbunatati experienta pe acest site.

Un studiu realizat de profesorii universitari americani sustine ca dependenta de telefoane mobile inteligente cauzeaza un stres continuu. Rezultatele acestui studiu releva un fapt îngrijorator în conditiile în care persoanele tinere au dezvoltat un nivel de dependenta ridicat pentru smartphone-uri.

Huffington Post relateaza despre efectele daunatoare pe care telefoanele mobile inteligente le au asupra psihicului consumatorilor, prin simplul fapt ca petrecerea de mult timp cu acest aparat cauzeaza de fapt stres si încarcatura psihologica mare. Desi foarte multi utilizatori sustin ca butonarea telefoanelor mobile le aduce momente de relaxare, studiul contrazice aceste perceptii si ofera 6 semne care demonstreaza ca telefoanele inteligente cauzeaza dependenta psihica pentru oameni. 1. Trebuie sa raspunzi la telefon imediat. Daca mesajele sau e-mail-urile la care nu ai raspuns îti cauzeaza neliniste, atunci exista sanse foarte mari ca telefonul tau mobil sa îti cauzeze de fapt stres, în loc sa îti usureze sarcinile de zi cu zi. Totodata, daca telefonul îti întrerupe activitatile zilnice sau petrecerea timpului cu prietenii, iar tu esti nevoit sa raspunzi constant la mesaje sau e-mail-uri, acesta este un semn ca ai dezvoltat un comportament compulsiv. 2. Constant ai impresia ca telefonul suna sau vibreaza. Un studiu desfasurat de Universitatea-Purdue Indiana demonstreaza ca o mare parte dintre utilizatorii de telefoane mobile au dezvoltat o dependenta de tehnologie si traiesc cu impresia ca telefonul le vibreaza sau suna în buzunar ori geanta. 3. Curiozitatea cu privire la ce fac ceilalti. Un alt semn care sustine dezvoltarea unei dependente pentru telefoanele mobile sta în nevoia de a cunoaste tot timpul ce fac ceilalti pe retelele de socializare. Accesul la internet de pe telefonul mobil faciliteaza o verificare cât mai deasa, un exemplu clar al dependentei de ceea ce telefonul mobil ofera. 4. Nu acorzi atentie celor din jur. Tuturor celor care petrec foarte mult timp butonând telefonul mobil li s-a întâmplat acest lucru. Fie ca luati cina cu familia sau prietenii, ori participati la o discutie amicala cu un coleg de serviciu, atentia va este atrasa constant de telefonul mobil, un alt semn cât se poate de clar pentru dependenta de acest aparat.5. Senzatia ciudata atunci când nu va puteti verifica telefonul. Daca aveti o senzatie ciudata atunci când nu aveti telefonul aproape pentru a-l putea verifica aveti deja o problema. Studiile au aratat ca senzatia pe care aceasta situatie o creeaza celor dependenti de telefoanele lor este una similara cu cea pe care dependentii de droguri o simt.6. Rezultate slabe la scoala sau la locul de munca. Un semn clar pentru dependenta de telefonul mobil se poate regasi si în momentele în care la scoala ori la locul de munca nu ai rabdare pâna la pauza pentru a verifica activitatea pe retelele de socializare. Studiile au aratat ca acest lucru poate cauza rezultate slabe în activitatea scolara cât si în cea desfasurata la serviciu. (Mediafax)$(document).ready(function() {$('#galery').cycle({ fx: 'fade', speed: 2000, timeout: 0, pager: '#galery-nav', pagerAnchorBuilder: function(idx, slide) { // return selector string for existing anchor return '#galery-nav li:eq(' + idx + ') a'; } });});

Dosarul transferurilor din fotbal

Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.


Articolul original

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu