marți, 4 iunie 2013

Greşeli de evitat pentru maşina de spălat vase

Pentru ca masina de spalat vase sa aiba o viata lunga în bucatarie, este obligatoriu sa acorzi atentie atât calitatii modelului cât si întrebuintarii aparatului electrocasnic. Un astfel de accesoriu, chiar daca este mai vechi, va performa multi ani la un nivel ridicat daca stii cum sa-l utilizezi si de ce sa te feresti.

 Iata cele mai întâlnite greseli pe care ar fi bine sa le eviti pentru a oferi masinii de spalat vase o viata lunga si eficienta.
Prea mult detergent
În acest caz sunt importante selectarea celui mai bun detergent dar si respectarea instructiunilor de utilizare a acestuia. Nu face greseala sa consideri ca mai mult detergent înseamna vase mai bine curatate. În realitate, o cantitate exagerata de praf de curatat va lasa o urma lipicioasa pe toate componentele din cuva.
Prea multe vase
Este o idee buna sa utilizezi la maximum spatiul din masina, însa supraaglomerarea nu este deloc indicata. Detergentul nu va curata eficient vasele care sunt prea apropiate. În plus, exista riscul ca paharele sau piesele din sticla sa se distruga, având în vedere ca se vor lovi unele de altele în procesul de spalare. Solutia pentru obtinerea unui ciclu de spalare cu randament crescut consta în pozitionarea corecta a veselei în masina, conform compartimentelor existente.
Prea multa mâncare lasata pe vase
Functiile moderne ale masinilor automate au capacitatea de a elimina toate reziduurile alimentare de pe vase, fara necesitatea prespalarii acestora. Totusi, chiar si cele mai avansate modele de masini de spalat pot întâmpina dificultati, daca o cantitate prea mare de murdarie este lasata pe suprafata oalelor. Este indicata, asadar, o simpla clatire a farfuriilor înainte de a le introduce în masina.
Introducerea de materiale nerecomandate
Chiar daca esti tentat sa umpli masina cu tot felul de obiecte din bucatarie, exista anumite piese sau materiale care nu au ce cauta într-un asemenea mediu. Evita sa speli vesela din lemn (va crapa), fonta, cupru sau sticlarie delicata (se va sparge rapid).
Aranjarea articolelor pe rafturile gresite
Rafturile de jos si cele de sus sunt astfel construite cu un scop. Conteaza foarte mult unde asezi vesela, deoarece unele obiecte sunt în siguranta doar pe rafturile de sus, în vreme ce altele necesita curatarea riguroasa specifica rafturilor de jos. Spre exemplu, aranjeaza în partea superioara paharele, canile, bolurile, ustensilele de lucru. Iar la baza ordoneaza farfuriile, oalele, tigaile. Retine ca unele articole se pot deforma, rupe sau topi daca sunt puse în locurile gresite.
Blocarea pulverizatorului
Pentru rezultate optime, pulverizatorul trebuie sa aiba capacitatea de a ajunge în fiecare colt al interiorului masinii. De aceea blocarea lui este o greseala care trebuie evitata. Verifica întotdeauna, înainte de începerea ciclului de spalare, daca acest accesoriu este acoperit cu vase sau daca raza de actiune este libera.
Încarcarea partiala
Daca pornesti masina de spalat vase partial umpluta, vei face risipa la apa si la energie. Pe deasupra, acest tip de încarcare poate duce la lovirea veselei, crescând riscul de spargere. În situatia în care nu ai atâtea vase murdare astfel încât sa umpli o masina, spala-le cu mâna.
Neglijarea verificarii periodice
Este recomandat sa asiguri întretinerea masinii, asa cum procedezi cu restul electrocasnicelor din casa. Din când în când citeste manualul de utilizare si acorda aparatului lucrarile de verificare si de curatare. Pentru igienizarea si împrospatarea interiorului, ocazional porneste un ciclu de spalat, fara vase, folosind doar o cana de bicarbonat de sodiu si o cana jumatate de otet.


Articolul original

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu