marți, 4 iunie 2013

„Mărimea nu contează”? Cel mai nou studiu asupra dimensiunii penisului oferă un răspuns diferit (VIDEO)

Eterna întrebare - „este importanta marimea penisului pentru femei” - a fost analizata de o echipa internationala de cercetatori în cadrul unui nou studiu. Raspunsul acestora este ferm: da, marimea conteaza.

Cercetatorii au concluzionat ca femeile îi considera mai atragatori pe barbatii cu penisul mai mare. Mai mult, femeile preistorice care puteau observa dimensiunile organelor sexuale ale barbatilor sumar îmbracati ar fi putut juca un rol în evolutia organelor genitale mai mare, alegând sa se înmulteasca cu partenerii mai bine dotati.

Cercetatorii au declarat ca au hotarât sa studieze acest subiect deoarece cercetarile precedente au oferit raspunsuri neclare, un posibil motiv fiind faptul ca au întrebat femeile prea direct.

„Tinând cont ca dimensiunea penisului reprezinta un subiect sensibil, este dificil de stabilit daca femeile care au participat la cercetarile precedente au mintit sau pur si simplu s-au pacalit singure atunci când au oferit acele raspunsuri”, a comentat principalul autor al noului studiu, Brian Mautz, cercetator postdoctoral în evolutie si selectie sexuala în cadrul Universitatii Ottawa.

De aceea, oamenii de stiinta au ales sa efectueze un nou tip de studiu, folosind imagini generate pe computer care înfatisau barbati cu diferite înaltimi, forme ale corpului si lungimi ale penisului în stare flasca.

La studiu au participat 105 femei australiene care au vazut 53 de imagini generate pe computer pe care le puteau roti pentru a le studia din diferite unghiuri.

Femeile, toate heterosexuale, nu stiau ca participa la un studiu referitor la dimensiunea penisului. Cercetatorii le-au solicitat sa ofere o nota fiecarei imagini în functie de nivelul de atractie sexuala. Raspunsurile au fost colectate în mod anonim.

Cercetatorii au descoperit ca femeile considerau ca barbatii înalti cu penisuri lungi erau cei mai atragatori.

De asemenea, studiul a aratat ca femeile tindeau sa priveasca mai mult imaginile ce înfatisau barbatii mai bine dotati. Cu toate acestea, diferenta de timp nu era foarte mare, fiecare imagine fiind notata în aproximativ trei secunde.

Care este dimensiunea ideala a penisului? La aceasta întrebare cercetatorii nu pot oferi un raspuns.

„Nu am identificat o dimensiune ideala a penisului sau o înaltime perfecta”, a explicat Mautz.

„Ce am observat este ca «notele de atractie» continuau sa creasca în cazul celor mai mari valori ale acestor doua trasaturi”, a mai spus cercetatorul.

Cu toate acestea, modelul folosit de cercetari prezice ca penisul cel mai atragator ar masura 12,8-14,2 centimetri în stare flasca. Mautz noteaza ca aceasta dimensiune ideala este mai apropiata de media înregistrata în rândul populatiei (de 9 centimetri) decât dimensiunile ideale prezise de acest model pentru alte trasaturi ale corpului, sugerând ca femeile prefera ca raportul umeri/sold si înaltimea sa fie mai mari în dauna unei dimensiuni extreme a penisului.

Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul stiintific Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Oamenii de stiinta anunta ca rezultatele cercetarii „contrazic în mod direct afirmatiile conform carora dimensiunea penisului nu este relevanta pentru femei” si afirma ca acestea ofera totodata un indiciu asupra motivului pentru care barbatii tind sa aiba organe genitale mai mari decât celelalte primate.

„Rezultatele noastre arata ca selectia partenerilor de catre femei ar fi putut juca un rol în evolutia penisului uman relativ mare”, au comentat autorii cercetarii.

„Înainte ca oamenii sa poarta haine, penisul uman ar fi fost usor de zarit de potentialele partenere”, au adaugat oamenii de stiinta.

descopera.ro


Articolul original

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu