miercuri, 5 iunie 2013

YouTube. Stiati ca…

…a fost infiintat in februarie 2005? Fondatorii sunt trei angajati PayPal : Steve Chen, Chad Hurley si Jawed Karim.

…a fost cumparat de Google in octombrie 2006? Compania a fost cumparata pentru suma de 1,65 milioane $.

 …În noiembrie 2008 YouTube a incheiat o intelegere cu MGM, Lionsgate si CBS ce permite companiilor sa incarce filme intregi si show-uri pe site, plus alte reclame?

…Succesul lui YouTube a afectat situl companiei Universal Tube & Rollform Equipment? Adresa acestuia era utube.com.  La inceputul lui noiembrie 2006, Universal Tube a initiat un proces federal impotriva lui YouTube, cerand ca domeniul youtube.com sa le fie transferat lor. In iulie 2008 adresa utube.com a fost schimbata cu utubeonline.com

…in fiecare an, de 1 aprilie, Youtube pregateste farse vizitatorilor? In 2008, toate linkurile au fost redirectionate catre pagina cu  videoclipul melodiei Never Gonna Give You Up a lui Rick Astley. In 2009, cand accesai un clip pe pagina principala, imaginea se intorcea cu susul in jos, in 2010 se schimbau culorile clipurilor, iar in 2011 site-ul si-a “celebrat” cea de-a “o suta anivesare” cu “butonul 1911?, culori sepia la videoclipuri si tonuri specifice inceputului secolului 20.

…YouTube e interzis in China?

…Marocul a taiat accesul la YT in 2008?

…intre 2006 si 2007 si Tailanda a blocat accestul la YouTube, din cauza clipurilor video ofensatoare la adresa regelui Bhumibol Adulyadej?

…YouTube a mai fost cenzurat si de Turcia, Iran, Pakistan si Libia, tot datorita unor conflicte cu caracter politic?

stiati-ca.com


Articolul original

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu