marți, 5 iulie 2011

Ambulanta rasturnata de un taximetrist care nu i-a acordat prioritate

 O ambulanta care transporta o pacienta la spitalul de Neurochirurgie din Iasi s-a rasturat in centrul orasului. A fost izbita violent de un taxi a carui sofer a uitat sa ridice piciorul de pe pedala de acceleratie. In salvare era o femeie de 63 de ani, care suferise un accident cerebral- starea ei este stabila. Un alt echipaj de ambulanta a trasportat-o la spital. A fost, insa, ranit soferul ambulantei- are mana rupta si rani in zona capului.

Ambulanta a intrat intr-o intersectie semaforizata, cu semnalale vizuale si acustice pornite. Trebuia sa aiba prioritate in fata oricarui autoturism. Primele indicii arata ca soferul taximetrului circula cu viteza si nu a acordat prioritate ambulantei. Impactul a fost atat de violent, incat aceasta s-a rasturnat. Pacienta, o femeie de 63 de ani din Roman, nu s-a ales decat cu o sperietura zdravana. Era asigurata cu centurile de la targa, astfel ca starea ei nu s-a schimbat si a ajuns in conditii bune la Spitalul de Neurochirurgie.

Nu au avut cu totii acelasi noroc- soferul ambulantei a fost transportat la spital si se afla in curs de evaluare. Are rani in zona capului si mana rupta. Dupa ce i se vor face toate investigatiile, medicii vor decide daca va avea nevoie si el de un control de specialitate la Spitalul de Neurochirurgie.

Politistii au stat de vorba cu martorii si toate probele indica ca soferul taximetrului este vinovat de producerea accidentului. Cercetarile continua insa, pentru a se vedea cu exactitate ce reguli de circulatie nu au fost respectate.

Cuvinte cheie: ambulanta, accident rutier, neamt, iasi, umf


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu