marți, 12 iulie 2011

Elevii claselor a XII-a au sustinut pe 27 iunie, prima proba scrisa de BAC, la limba si literatura romana

Emotiile elevilor de clasa a 12-a continua si in aceasta saptamana. Astfel, luni, 27 iunie, liceenii au sustinut prima proba scrisa din cadrul bacalaureatului, cea la limba si literatura romana. In total, 6.800 de candidati s-au inscris la nivelul judetului Iasi la examenul de bacalaureat. Potrvit reprezentantilor ISJ , varianta
extrasa a fost accesibila pentru candidatii care au tratat cu seriozitate acest examen.

"La proba scrisa a examenului de bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2011), disciplina Limba si literatura romana, s-a extras varianta 5, din cele 10 variante finale elaborate de catre  Centrul National de Evaluare si Examinare. Dupa modelul postat la inceputul anului scolar pe site-ul MECTS, candidatii au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare de cate 30 de puncte, la care se adauga cele 10 puncte din oficiu. In ansamblu, varianta extrasa a fost accesibila pentru candidatii care au tratat cu seriozitate acest examen, ridicand insa probleme pentru cei care au un nivel mai slab de cunostinte", a declarat Mihaela Apetroe, inspector de specialitate in cadrul ISJ Iasi.
Au fost, insa, si elevi, care au catalogat subiectele la limba si literatura romana , dificile.
Noutatea din acest an din cadrul examenului de bacalaureat a constat in montarea camerelor de supraveghere in fiecare sala de clasa din cele 24 de centre in care a fost sustinuta proba scrisa.

Cuvinte cheie: scris, BAC, romana, proba


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu