vineri, 15 iulie 2011

Sprijin pentru IMM-uri

Guvernul a aprobat ordonanta de urgenta privind sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii, ce poarta denumirea de Programul Mihail Kogalniceanu. Acest proiect incearca sa sprijine IMM-urile atat prin dezvoltarea si sustinerea investitiilor, cat si prin  crearea si mentinerea locurilor de munca. Programul Kogalniceanu ofera o subventionare partiala la contractarea unui credit de la bancile care se supun garantiei de stat.
Solicitantii Programului Mihail Kogalniceanu au sansa sa beneficieze de subventionarea a maximum 70 la suta din rata dobanzii aferente creditului pe care un IMM doreste sa il acceseze, dar nu mai mult de 6,5 la suta pe an.
Pentru a putea obtine fonduri prin programul Kogalniceanu, micii intreprinzatori trebuie sa indeplineasca o serie de conditii. In primul rand acesta nu trebuie sa figureze cu credite restante in baza de date a centralei Riscurilor Bancare. De asemenea, viitorul beneficiar trebuie sa prezinte institutiei de credit garantii colaterale pentru cel putin 40 la suta din valoarea creditului.
Pentru acest program se estimeaza un buget pentru cel putin 4000 de beneficiari pentru anul 2011, urmand ca pentru anul urmator numarul beneficiarilor sa se tripleze.

Cuvinte cheie: program, sprijin, IMM


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu