joi, 14 iulie 2011

Lectie de viata

Cu greu poate fi descrisa in cuvinte drama unui femei de 43 de ani din Iasi. Sotul ei, cu care impartea de 13 ani greutatile si bucuriile, a facut un credit de nevoi persoanale, fara ca ea sa stie. A aflat abia in momentul cand la usa i-a batut noul proprietar al apartamentului- banca ii executase silit. Barbatul, angajat al CFR si instructor auto, si-a facut imediat bagajele si a plecat. Ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic, iar sotia lui si cei
doi copii nu ar fi ramas in strada.

Toata viata mi s-a schimbat in cateva ore- povesteste cu amaraciune femeia. Povestea ei pare desprinsa din filme: avea un sot iubitor, care ii aduce aproape zilnic flori, care o surprindea cu cadouri si cu care avea o relatie invidiata de multi.

In 2005, au facut un credit ipotecar. In fiecare luna, pe data de 15, mergeau la banca si achitau rata. Fara ca nimeni sa stie, barbatul a mai facut un credit de nevoi personale, la o alta banca. Nu numai ca nu i-a spus sotiei despre el, dar nici nu l-a platit. Banca a cesionat creanta catre o firma de recuperare credite, iar aceasta a demarat in scurt timp procedura de executare silita.

Din acel moment, femeia a avut 10 zile la dispozitie sa-si stranga lucrurile si sa-si gaseasca o alta locuinta. A simtit ca pica cerul pe ea si a incercat sa caute raspunsuri- nici acum nu isi explica cum a reusit sotul ei sa ii ascunda faptul ca apartamentul lor a fost scos la licitatie.

Barbatul nu a dat nicio explicatie,. Pur si simplu si-a facut bagajele si a plecat.

Ieseanca s-a mutat impreuna cu cei doi baieti, de 9 si 18 ani, la mama ei. A intentat divort si spera sa termine cat mai repede cu el, ca sa nu mai aiba si alte probleme din cauza datoriilor facute de sotul ei. In plus, vrea sa depuna o plangere la Posta Romana, pentru ca banuie ca postasul care ar fi trebuit sa ii aduca citatiile ar fi fost mituit de partenerul ei. Femeia vrea sa traga un semnal de alarma asupra consecintelor pe care le au lacunele de genul a nu fi instiintat prin telefon sau prin scrisoare cu confirmare despre faptul ca urmeaza sa fii executat silit.

Cuvinte cheie: inselata, gina ghinghea, cfr iasi, apartament, banca


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu