marți, 5 iulie 2011

Parinti neglijenti

Neglijenta parintilor l-a costat vederea pe un baietel de 2 ani din Trifesti. Nu va mai vedea niciodata lumina zilei cu ochiul drept, in urma unui accident stupid petrecut in gospodarie. O furca lasata la indemana lui i-a spart globul ocular, iar medicii nu au avut cum sa-l mai ajute. Un alt copil, de aceiasi varsta, este supus unor interventii dificile, dupa ce si-a bagat var nestins in gura si in ochi.


Primul ajuns la spital, la clinica de oftalmologie, a fost baietelul care s-a jucat cu mainile intr-un recipient in care era var nestins. A bagat substanta otravitoare in gura, apoi s-a manjit pe la ochi. Si nu a fost singurul copil care s-a ranit dupa ce a fost lasat sa se joace fara supraveghere.

In ambele cazuri, parintii au recunoscut in fata medicilor ca poarta intreaga vina si ca sunt constienti ca nu ar fi trebuit sa-si lase copii nesupravegheati. Durerea si regretele le vor simti toata viata atunci cand isi vor privi fii- in ciuda eforturilor, medicii nu au reusit sa amelioreze foarte mult starea micutilor pacienti.

De sfaturile parintilor ar trebui sa tina cont parintii mai ales in perioada verii, cand este vacanta si copii au mult timp liber, timp pe care si-l petrec, de regula, jucandu-se.

Cuvinte cheie: iasi, oftalmologie, neglijenta, sf spiridon


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu