marți, 5 iulie 2011

Siguranta rutiera

Siguranta rutiera a devenit o prioritate a politistilor ieseni. Numarul accidentelor creste de la o zi la alta, mai ales cele care au loc pe trecerea de pietoni. Vinovati nu sunt numai conducatorii auto, asa cum poate va ganditi, ci si pietonii care traverseaza in fuga si uneori, in loc nepermis.

339 de accidente rutiere au avut loc in Iasi, in primele cinci luni ale anului, dintre care 147 au fost grave. 17 persoane si-au pierdut viata si 154 au fost ranite grav. Statisticile inspectoratului judetean de politie arata ca principala cauza a fost viteza. in 16% dintre cazuri, soferii au uitat sa ia piciorul de pe pedala de acceleratie. Si pentru ca in ultimile saptamani au fost mai multe accidente pe trecerea de pietoni, toate grave, politistii au sporit masurile de prevenire.

Numai joi, 61 de conducatori auto au fost sanctionati, iar 6 dintre ei au ramas fara permis de conducere, dupa ce au fost depistati ca nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajati regulamentar in traversarea strazii. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 7000 de lei.

Pe 11 iunie, o masina care ducea mireasa la nunta a lovit o batrana pe trecerea de pietoni din Super Copou. Victima a fost transportata la spital si cateva ore mai tarziu, dupa eforturi mari si resuscitare, s-a stins din viata in unitatea de primire a urgentelor de la spitalul sf spiridon. Trei zile mai tarziu, o femeie care a traversat strada desi era rosu la semafor a fost accidentata grav. Incidentul s-a petrecut pe trecerea de pietoni din Fundatie.

Cuvinte cheie: ipj iasi, rutiera, razie


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu