sâmbătă, 16 iulie 2011

Aproximativ 20 de posturi din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie vor fi desfiintate

Aproximativ 20 de politisti din cadrul inspectoratului judetean vor fi concediati. Nu se cunosc insa numele celor care vor ramane fara un loc de munca, iar asta pentru ca disponibilizarile se vor face in urma unor examene. Ironia face ca cei feriti de aceste disponibilizari sunt chiar cei care au facut de ras imaginea politiei romane. Exista 17 politisti ieseni care sunt cercetati la momentul actual, fie intr-o ancheta interna, fie in urma unei plangeri penale. Iar potrivit legii ei nu au voie sa participe la examen.


20 de zile au la dispozitie oamenii legii sa se pregateasca pentru examen. Vor sustine un interviu pe subiecte profesionale  si li se vor evalua capacitatile de care dispun pentru a-si desfasura activitatea.      

Nu toti angajatii inspectoratului vor sustine examenul. 17 dintre politisti sunt feriti de aceste disponibilizari, iar asta pentru ca nu au voie sa participe la examinari. Sunt politistii care sunt pusi la dispozitie pentru ca sunt anchetati, fie la nivelul inspectoratului fie de parchet sau tribunal. Pentru restul insa, urmeaza o perioada dificila, in care trebuie sa se puna cu burta pe carte. 30 dintre angajatii ipj, mai prevazatorii, au depus cerere pentru suspendarea activitatii pentru o perioada de cel mult 3 ani.

Sefii inspectoratului sustin ca ordinea publica nu va fi afectata de disponibilizarile din sistem.

Cuvinte cheie: ipj iasi, politie, disponibilizari


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu