sâmbătă, 16 iulie 2011

Teapa de zile mari

Cumparau masini in leasing si, cu toate ca nu erau proprietari, le vindeau mai departe. Este reteta prin care administratorii firmei Total Car SRL au dat tepe in valoare de sute de mii de euro. Aproape 40 de ieseni, medici, oameni de afaceri si directori de instititii publice, se numara printre cei care au dat si 20.000 de euro pe o masina, si apoi s-au trezit ca nu le apartine si ca trebuie sa o inapoieze.

Domnul din imagine a inchiriat doua etaje dintr-o cladire pe care o detine firmei Total Car SRL. Pentru ca acestia nu mai aveau bani sa ii plateasca chiria, i-au propus sa ii dea doar o parte, iar de restul sa ii dea o masina. Barbatul a acceptat.

Asa ca nu isi facea griji ca ar fi ceva in neregula. Pana intr-o zi, cand un executor i-a batut la usa si l-a anuntat ca firma care i-a vandut masina nu avea, de fapt, niciun drept sa o faca, pentru simplu fapt ca nu era proprietara autoturismului. In aceiasi zi i-a si luat-o din fata portii.

Nu este un caz singular- firma a facut o practica din a cumpara masini in leasing si a le vinde, cu acte false. Un alt iesean, care daduse 20.000 de euro pe masina, a actionat in instanta executia. Nu i se pare normal ca la 3 ani dupa ce a cumparat-o sa vina un executor si sa-l anunte ca de fapt nu este a lui.

Si executorii ii inteleg pe pagubiti, dar explica ca nu au ce face. Masinile trebuiesc ridicate.

Executorii ii sfatuiesc pe toti cetatentii sa verifice bine daca vanzatorul este sau nu proprietarul bunului. Factura si chitanta care se prezinta, de obicei, in aceste cazuri nu atesta proprietatea, ci reprezinta doar partea contabila a lucrurilor. Cumparatorii nu trebuie sa mearga cu ochii inchisi, doar pe vorbele vanzatorului, ci sa faca verificari, ca sa nu pateasca precum cei pagubiti de Total Car SRL.

Cuvinte cheie: teapa, iasi, masini, total car srl


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu