sâmbătă, 9 iulie 2011

Mirela Dragusa, victima accidentului din Fundatie, s-a intors acasa

 Dupa trei luni in care a suportat dureri sfasietorare si a trecut prin interventii chirurgicale dificile, Mirela Dragusan a revenit, pe picioarele ei, acasa. Femeia, angajata a Penitenciarului de Maxima Siguranta din Iasi, este una din supravietuitoarele teribilului accident din Fundatie, cand un tramvai a spulberat cinci masini si un autobuz. A fost ranita mai ales in zona picioarelor, iar medicii din Romania nu credeau ca o sa se mai ridice vreodata din scaunul cu rotile. A fost insa operata in Germania, iar marti dupa amiaza cand a ajuns in Iasi mergea aproape fara sa schiopateze, si, mai ales, fara ajutorul unei carje.

Primul lucru pe care Mirela Dragusan l-a spus atunci cand a ajuns pe aeroportul din Iasi a fost ca vrea sa mearga la cimitir, sa aprinda o lumanare la mormantul colegului ei care si-a pierdut viata pe 21 martie. Atunci, un tramvai, care se presupune ca a ramas fara frane, a izbit violent cinci masini si un autobuz. Sapte persoane au fost ranite, si una a murit pe loc. Clipele prin care a trecut in acea zi blestemata, nu vrea sa si le mai aminteasca. Spue ca nici vatmanului nu ar vrea sa ii vorbeasca, pentru ca nu ar avea ce sa ii spuna. Nu il invinovateste pentru ceea ce s-a intamplat pentru ca e convinsa ca barbatul nu a dorit sa provoace o astfel de tragedie. 

"Am avut o perioada cand nu am putut sa dorm, aveam flash- uri din timpul accidentului dar acum nu mai am si nu vreau sa ma mai gandesc la asta; este si el un om, probabil ca sufera ca nu ar fi vrut sa se intample tragedia asta", a marturisit femeia.

Familia a decis, imediat dupa accident, sa o duca sa se opereze in Germania. Iar asta pentru ca in tara nu exista aparatura necesara pentru interventiile chirurgicale de care avea nevoie. Era condamata, practic, la a-si petrece restul zilelor tintuita intr-un scaun cu rotile.

"Sunt foarte suparat pe casa nationala de asigurari de sanatate pentru ca aceasta institutie nu face nimic, este o institutie parazitara; au spus initial ca este un accident de circulatie si fiind accident de circulatie, trebuie sa plateasca viovatii, care vor fi stabiliti in instanta, dar noi aveam nevoie atunci de bani, imediat", a povestit Florin Antohi, fratele femeii.

Pentru ca de la stat nu au primit niciun ajutor financiar, au fost nevoiti sa se imprumute de bani. O buna parte dintre cheltuieli le-a fost insa asigurata de Regia Autonoma de Trasport- 40.000 de euro au primit din bugetul regiei. Cu acesti bani au reusit sa achite spitalizarea si interventile datorita carora poate acum sa mearga, din nou, pe picioarele ei.

"Pot sa merg, nu excelent, dar nu stau in pat si trebuie sa alternez pozitia de sezut cu cea de stat in picioare; inca nu m-am recuperat total, dar fata de cum am fost este excelent", spune Mirela Dragusan.

Urmeaza insa o recuperare lunga si destul de grea. Dupa trei luni de fizioterapie si alte proceduri specifice, va avea insa voie sa se intoarca la serviciu. 

Cuvinte cheie: tramvai, fundatie, mirela dragusan, accident, tramvai


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu