miercuri, 13 iulie 2011

Procentul de promovabilitate al bacalaureatului in Iasi a fost de doar 41,9 %, cu aproape 10 procente mai mic fata de anul trecu

Invatatura este cea mai buna avutie, spune un proverb din batrani. In vremurile noastre, zicala nu mai are insa nicio valoare. O demonstreaza rezultatele dezastruoase din acest an de la examenul de la bacalaureat, cele mai slabe, de altfel, din 1990. In Iasi, aproape 60% din elevi nu au reusit sa obtina nota de trecere. Mai ingrijorator este ca adolescentii nu par deloc afectati de note. Ba mai mult, multi recunosc fara probleme ca nu s-au spetit cu invatatul.

In judetul Iasi au fost  patru unitati de invatamant in care nu a promovat niciun elev- la Vladeni, toti cei 42 de candidati au picat examenul. La fel si la Holboca- din 37 de elevi inscrisi, niciunul nu a promovat. Respins scrie si pe toate listele din Targu Frumos si de la liceul „Dimitrie Murgu". In municipiu, cel mai mic grad de
promovabilitate, 1,6%, apartine Grupului Scolar „Anghel Saligny". Dar situatia nu a fost mai roz la aproape niciun liceu.

Proba care le-a dat cele mai multe batai de cap, si de altfel la care au picat majoritatea elevilor, a fost matematica.

Au fost insa si elevi multumiti de rezultatele pe care le-au obtinut- ei spun cu zambetul pe buze ca au invatat in toti cei patru ani de liceu, asa ca examenul de bacalaureat nu a reprezentat o problema pentru ei. 12 elevi ieseni chiar au obtinut 10 pe linie.

Putini dintre elevi au acum planuri de facultate. Mai exista, insa, sperante- contestatiile. Cine nu obtine nota de trecere nici atunci, trebuie sa se apuce din nou de invatat, pentru sesiunea din toamna.

Cuvinte cheie: iasi, bacalaureat, note, promovabilitate


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu