miercuri, 6 iulie 2011

Fertilizare in vitro gratuita in Iasi

Veste buna pentru toate cuplurile din zona Moldovei, interesate de fertilizarea in vitro! Una din cele doua clinici din Iasi, specializate in astfel de proceduri, a fost acceptata in programul gratuit de fertilizare. Atentie, insa, se deconteaza o singura procedura, in limita a 1500 de euro. Si nu toate cuplurile se pot inscrie in program. Ministerul impune o serie de conditii.

Programul gratuit de fertilizare in vitro al Ministerului Sanatatii a inceput pe 1 iunie. In prima instanta insa, nici una din cele doua clinici din Iasi nu au fost acceptate in program. Vestea buna a venit abia joi dupa-amiaza.

Nu toate cuplurile se pot, insa, inscrie in acest program. Ministerul a anuntat criteriile de includere. Printre ele se numara:

-varsta femeii trebuie sa se incadreze intre 24-40 de ani
-cel putin un membru al cuplului trebuie sa detina cetatenie romana, cu domiciliul stabil in Romania
-cel putin un membru al cuplului este obligat sa detina statutul de asigurat in sistemul public de sanatate de cel putin doi ani
-cuplul sa fie stabil, casatorit de cel putin 2 ani
-femeia sa nu fie malnutrita, slaba (indexul de masa corporala a femeii intre 20-30)
-femeia trebuie sa aiba un raport intre varsta, inaltime si greutate normal

Cuplurile vor trebui sa se inscrie cu un dosar medical, iar in cazul in care vor fi acceptate, vor primii banii in doua transe: in prima etapa se va achita procedura in valoare de aproximativ 1.200 de euro. In cazul in care procedura s-a finalizat cu o nastere, se va mai primi si o bonificatie de 300 de euro.

Dosarul medical, respectand criteriile de includere, va fi completat de unitatea medicala care asigura tratamentul cuplului, iar copia va fi transmisa la Ministerul Sanatatii pentru evaluare. Statul va cheltui cu acest program 4 milioane de lei.

Cuvinte cheie: ominiclinic, iasi, fertilizare in vitro, program national


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu