duminică, 9 octombrie 2011

Institut de Oncologie sau Spital de Urgente?

Cladirea din Copou, care ar urma sa fie inaugurata la 1 decembrie ca Institut Regional de Oncologie, s-ar putea transforma in spital regional de urgente. cel putin asta cere medicul deputat Tudor Ciuhodaru. Mai mult, spitalul ar fi miza plecarii lui din PC si trecerii in UNPR. Ciuhodaru a militat pentru infintarea spitalului de urgenta atat pe langa prim ministrul emil boc, cat si pe langa Ridli Latislau, ministrul sanatatii.

Vrea cu orice pret spital de urgenta! Pentru ca nu era sustinut in acest proiect de partidul social democrat s-a retras din formatiunea politica, iar acum a  fost exclus din partidul conservator pentru ca a militat pentru infiintrea unui spital de urgenta in loc de institut de oncologie. Medicul deputat Tudor Ciuhodaru a facut lobby pe langa primul ministru si ministrul sanatatii pentru ca imobilul care au urma sa fie inaugurat la 1
decembrie ca institut de oncologie sa se transforme in spital de urgente.

Problema este intr-adevar veche, Daca s-ar schimba insa destinatia cladirii care ar urma sa se deschida in doua luni, s-ar irosi toti banii care au fost investiti pana acum pentru transformarea ei in institut de oncologie. vorbim despre 24 de milioane de euro. Pe langa banii pentru aparatura, ar mai fi nevoie si de inca 11 milioane de euro, pentru schimbarea circuitelor. Se pare insa ca medicul deputat ar avea sustinere din partea ministrului sanatatii.

De-a lungul ultimilor 15 ani, proiectul de contructie a cladirii din Copou a fost modificat de mai multe ori, ultima varianta fiind cea a unui Institut Regional de Oncologie, varianta sustinuta de majoritatea medicilor din Iasi.

Cuvinte cheie: spital de urgente, oncologie, iasi, ciuhodaru tudor


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu