miercuri, 5 octombrie 2011

Proiect important la UMF. Se doreste ridicarea standerdelor de calitate ale invatamantului superior

Universitatea de Medicina si Framacie din Iasi a gazduit un workshop, la care au participat atat reprezentantii institutiilor de invatamant superior din tara, cat si din Franta. Invitatul special al evenimentului a fost Michel Legmann, actualul presedinte al Consiliului Ordinelor Medicilor din Franta. Acesta sustine ca este absolut necesara o colaborare stransa cu partea romana intrucat extrem de multi absolventi ai universitatilor din tara noastra ajung sa lucreze in Franta.
Presedintele Consiliului Ordinelor Medicilor din Franta sustine ca aceasta colaborare este extrem de necesara, mai ales ca multi studenti din spatiul francofon aleg sa studieze in Romania.
"In Franta, avem o selectie foarte stricta in privinta parcursului studentilor de la medicina. Suntem acuzati
adesea ca suntem prea elitisti si in acest punct trebuie sa colaboram cu partea romana pentru ca un numar din ce in ce mai mare de studenti din Franta vin sa studieze, aici, in Romania", a explicat Legmann.
Practic, workshop-ul de la Universitatea de Medicina din Iasi are rolul de a crea un cadru care sa inlature barierele care apar in procesul de invatare.
Ministrul educatiei, Daniel Funeriu, crede ca acest parteneriat intre Romania si Franta implica, intr-o mare
masura, incurajarea studentilor foarte buni de a se ridica la standardele europene.
Intalnirea de la Iasi este cu atat mai importanta cu cat 1.800 de absolventi din Romania sunt inscrisi in ordinele medicale din Franta.

Cuvinte cheie: standarde, calitate, invtamant, Franta, medici


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu