joi, 24 noiembrie 2011

Alerta de TBC la gradinita din Aroneanu

Alerta intr-o gradinita din localitatea ieseana Aroneanu. O educatoare a fost diagnositicata cu tuberculoza si sunt sanse ca boala sa se fi raspandit si in randul copiilor. Un baietel de 6 ani este deja internat in spital, fiind suspect ca ar fi contactat boala. Abia vineri vor veni analizele tuturor persoanelor care au intrat in contact cu educatoarea. Cu toate ca s-a facut dezinfectie la gradinita, parintii sunt speriati si prefera sa-si tina copii acasa.

Educatoarea, o studenta de 22 de ani, se plangea colegilor de serviciu inca din ianuarie de probleme de sanatate. Banuia, in ultima perioada, ca este vorba despre o laringita. Cand a vazut ca starea ei nu se imbunatateste, ba din contra, se simte din ce in ce mai obosita, a mers la spital.

Imediat, medicii au dat alarma in gradinita cu program normal din Aroneanu, acolo unde educatoarea coordona o grupa de 36 de copii. Atat micutilor, cat si angajatilor li s-au facut analize, iar rezultatele vor veni vineri. Pana atunci, persoanele care au intrat in contact cu tanara de 22 de ani, stau cu frica in san, mai ales de cand au aflat ca boala a debut inca de la inceputul anului.

Din 2002, angajatii din sistemul de invatamant nu mai sunt obligati sa-si faca analize la inceputul fiecarui an scolar, astfel ca aceste situatii se pot repede oricand. Din fericire, in acest caz, doar un singur copil este internat cu suspiciunea de tuberculoza. Ceilalti parinti se tem insa sa-si mai duca copii la gradinita si arata cu degetul spre educatoare.

Cazul a intrat si in atentia directiei de sanatate publica.

In urma tuberculozei mor mai multi copii si adulti decat in urma oricarei alte boli infectioase. In Romania, sunt inregistrate anual 27.500 de cazuri noi, iar peste 100.000 sunt rude ale celor bolnavi care fac acesta maladie.

Cuvinte cheie: aroneanu, iasi, tbc, gradinita


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu