miercuri, 16 noiembrie 2011

Simulare de incendiu la scoala generala "Ion Creanga"

420 de elevi de la scoala generala Ion Creanga au fost evacuati de urgenta dupa ce un incendiu a izbucnit in laboratorul de fizica. Este scenariul creeat de agnajatii inspectoratului pentru situatii de urgenta, impreuna cu conducerea unitatii scoalare, pentru o simulare care a avut loc vineri. Elevilor li s-a reamintit
care este procedeul de evacuare si au aflat de la pompieri cum se pot proteja intr-o situatie de urgenta.

Scenariul presupunea izbucnirea unui incendiu in urma unui scurtcircuit la o priza din laboratorul de fizica. Secretara scolii a fost cea care a dat alarma si a apelat serviciul unic de urgenta 112.

Exercitiul prevedea si existenta unei victime, un elev care nu a reusit sa iasa la timp din laboratorul situat la etajul I al cladirii. La finanul simularii, elevii au stat de vorba cu pompierii si au aflat masurile care le pot salva viata in cazul unei tragedii precum un incendiu, sau un cutremur.

In timpul exercitiului au aparut probleme privind accesul autospecialei de pompieri in curtea scolii. De altfel, nu este prima unitate scolara in care pompierii nu au reusit sa intre cu masina de interventie.

Cuvinte cheie: incendiu, iasi, isu, ion creanga, pacurari


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu