marți, 15 noiembrie 2011

Un iesean s-a stins din viata in curtea spitalului Parhon, in timp ce medicii treceau nepasatori pe langa el

O fotografie surprinsa de un iesean in curtea spitalului Parhon arata adevarul cutremurator despre nepasarea oamenilor fata de semeni. In imagine apare un batran, prabusit langa zidul spitalului, care nu reusea sa smulga din partea persoanelor care se aflau in zona decat o simpla privire. Nici macar cadrele medicale care se aflau in curtea unitatii spitalicesti la acel moment nu s-au dus sa verifice daca mai respira. Batranul de 76 de ani a murit sub privirile nepasatoare ale medicilor.

Pozele facute in curtea spitalui Parhon arata cum batranul zace inconstient, iar langa el sunt parcate doua ambulante. Unul dintre angajatii Serviciului Judetean de Ambulanta este surprins cum intoarce la un moment capul spre pacient, dar isi continua linistit drumul.

Batranul a fost internat pe 27 octombrie in spitalul "Sf Spiridon" A primit tratament timp de 10 zile, iar luni a fost externat, cu recomandarea de a consulta un medic urolog.

Ginerele sau l-a urcat intr-un taximetru si l-a dus la spitalul Parhon. L-a lasat sa astepte in curte, iar el a intrat sa anunte medicii ca a venit cu un batran care are nevoie de un consult. Cand s-a intors in curte si l-a vazut prabusit a alertat medicii. Era insa, prea tarziu.

Necropsia a aratat ca barbatul de 76 de ani avea pulmonie pulmonara si nu avea sanse mari sa scape. Problema rudelor este insa nepasarea cadrelor medicale care au trecut pe langa el. Acuzatiile se indreapta in special catre servciul de ambulanta.

Rudele batranului nu au depus inca plangere impotriva medicilor surprinsi in fotografii.

Cuvinte cheie: ancheta, iasi, parhon, saj


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu