sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Pe 19 si 20 noiembrie, in fata Primariei, se vor face testari gratuite de spirometrie

Timp de doua zile, pe 19 si 20 noiembrie, medicii de la Spitalul de Pneumologie vor acorda consultatii gratuite tuturor celor care vor sa afle daca au sau nu afectiuni la plamani. Se vor face, gratuit, teste de spirometrie, in fata primariei, intre orele 10 si 18.

In fata primariei, in cele doua zile, 19 si 20 noiembrie, vor fi amplasati doi plamani uriasi, in forma de cort. Acolo se vor face testari gratuite de spirometrie, vor fi oferite informatii de la medici specialisti, in special in ceea ce priveste simptomele dar si metodele de preventie a bronhopneumopatiei obstructive cronice.

Actiunea face parte din campania "Un singur pas iti taie rasuflarea? Nu lasa plamanii sa te imbatraneasca!". Necesitatea unei astfel de actiuni este ca urmare a unei statistici sumbre, care arata ca la nivel national aproximativ 1 milion de  romani sufera de bronhopneumopatie  cronica. In stadii avansate, aceasta  afectiune poate duce chiar la moarte.

Boala nu se vindeca, dar poate fi ameliorata si poate fi tinuta sub control. Una din metodele sigure de incetinire a evolutiei este renuntarea la fumat

Cuvinte cheie: spirometrie, iasi, teste gratuite


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu