joi, 17 noiembrie 2011

Basescu a spus, la intalnirea cu PDL, ca reorganizarea trebuie transata pana la finele anului

Presedintele Traian Basescu le-a spus democrat-liberalilor prezenti, joi, la Vila Lac, ca tine foarte mult la chestiunea reorganizarii administrative, mentionand ca problema trebuie transata pana la finalul acestui an si ca nu trebuie ocolita varianta asumarii raspunderii, noteaza ziarul "Gandul". Reimpartirea administrativa a tarii este pusa din nou pe agenda PDL de catre Traian Basescu. Stransi la Vila Lac pentru a petrece aniversarea presedintelui, democrat-liberalii au primit noi indicatii din partea sefului statului.

Dupa ce a primit urarile de rigoare si a ciocnit un pahar de sampanie cu invitatii sai, Basescu le-a transmis acestora ca trebuie sa impuna in coalitie inlocuirea judetelor cu noile structuri, tema dezbatuta in ultima perioada: "Tin foarte mult la chestiunea asta. Ca sunt 12, 14 sau 18, trebuie sa treceti la inlocuirea judetelor", le-a spus presedintele pedelistilor "adunati ciorchine la una dintre mese", noteaza publicatia.

Conform surselor ziarului Gandul, seful statului a precizat ca intreaga problema a noii structuri teritoriale trebuie transata pana la finalul acestui an si ca nu trebuie ocolita varianta asumarii raspunderii guvernului.

Unul dintre argumentele sefului statului pentru regandirea hartii Romaniei a fost, potrivit acelorasi surse, faptul ca doar asa pot fi atrasi bani europeni pentru punerea in practica a unor proiecte regionale de anvergura.

UDMR-istii nu au fost pe lista de invitati

Intalnirea de joi i-a reunit pe marea majoritate a deputatilor PDL, UNPR si ai minoritatilor nationale, insa o parte a senatorilor democrat-liberali au lipsit, acestia aflandu-se in teritoriu inca de luni seara. Niciun parlamentar al UDMR nu a fost insa prezent la Vila Lac, surse din conducerea Uniunii precizand, pentru Gandul, ca nu au primit nicio invitatie.

Glume prezidentiale

Chiar si fara udemeristi, sala a fost arhiplina, Traian Basescu facand si cateva glume: "Nu va suparati ca nu apuc sa dau mina cu toti, dar sunteti cam multi". Dupa o gustare si un pahar de vin, democrat-liberalii i-au inmanat acestuia si cateva cadouri. Cel care l-a incantat cel mai mult pe presedinte a fost un tablou reprezentand portul Anvers.

Cuvinte cheie: reorganizare, UDMR, Traian Basescu


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu