luni, 14 noiembrie 2011

Un deputat iesean cere pedepse mai dure pentru soferii care conduc bauti

Soferii care se urca bauti la volan sau sub influenta stupefiantelor, si provoaca un accident mortal, trebuie condamnati pentru crima cu premeditare si condamnati ca atare. Adica, cu 15- 25 de ani de inchisoare. Este parerea unui deputat iesean, care a depus deja un proiect legislativ in acest sens.

2.947 de oameni au murit anul trecut in Romania, in accidente rutiere. De altfel, suntem pe primul loc intr-un top negru intocmit in Europa pe tema tragediilor de acest fel. Nu avem drumuri sigure si nici grija la volan.

Pentru ca numarul accidentelor provocate de soferi aflati sub influenta alcoolului este in crestere, deputatul iesean Tudor Ciuhodaru cere, printr-un proiect legislativ, ca acestia sa fie acuzati de crima cu premeditare in cazul in care provoaca un accident mortal si sa fie pedeapsiti cu inchisoarea de la 15 la 25 de ani.

Proiectul legislativ nu ii include doar pe conducatorii auto care se urca la volan bauti, ci si pe cei aflati sub influenta stupefiantelor si pe teribilistii care circula pe drumurile publice fara sa aiba permis de conducere.

Romania s-a angajat sa reduca numarul deceselor in evenimente rutiere cu 50% iar nerealizarea acestor obiective si mai ales continuarea trendului ascendent poate conduce la adoptarea unor masuri drastice din partea Uniunii Europene. Statiscile arata ca in tara noastra 40% dintre soferii gasiti vinovati de producerea
accidentelor mortale scapa, de cele mai multe ori, cu o pedeapsa cu suspendare. In cazul autorilor de accidente soldate cu raniti, procentul urca pana la 50%.

Cuvinte cheie: proiect legislativ, sofer baut, iasi, pedeapsa


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu