miercuri, 30 noiembrie 2011

Vasile Astarastoae a dat, din nou, ochii cu procurorii anticoruptie

Lotul UMF a ajuns, pentru a doua oara, in fata procurorilor anticoruptie. Vasile Astarastoae, rectorul universitatii iesene, a fost cel care a stat cel mai putin in sediul directiei nationale anticoruptie. Fusese chemat ca sa consulte dosarul, lucru pe care nu l-a facut, pe motiv ca l-a studiat deja din presa. Declaratia ironica a rectorului vine dupa ce acesta a semnalat in nenumarate randuri faptul ca nu este normal ca informatii trunchiate din dosar sa fie facute publice, mai ales ca este vorba despre o ancheta aflata in plina desfasurare.

Primul ajuns la sediul directiei nationale anticoruptie a fost prorectorul Dragos Pieptu si avocata sa, Maria Aldea, cea care il apara si pe profesorul Vasile Astarastoae. Rezervata in declaratii, avocata a tinut insa sa transmita un mesaj procurorilor anticoruptie.

Dupa nici 20 de minute, Dragos Pieptu a iesit din biroul procurorilor. In stilul caracteristic, i-a jignit pe jurnalistii aflati in fata sediului DNA.

La scurt timp au coborat dintr-un taximetru, cu bratele pline de acte, directorul firmei maguay, Curvin Gabriel Pughin si avocata sa. Ultimul care a dat ochii cu procurorii anticoruptie a fost rectorul universitatii de medicina.

Rectorul iesean este acuzat de aderare la un grup infractional, abuz in serviciu, conflict de interese si fals pentru rambursarea la universitatea de medicina a unor fonduri. Procurorii anticorptie i-au interzis sa paraseasca tara timp de 30 de zile. Alaturi de Astarastoae, mai sunt cercetate alte 15 persoane si 3 societati comerciale. Dosarul deschis de DNA vizeaza trucarea unei licitatii pentru un proiect de e-learning, in valoare de 6,4 milioane de lei, finantat din bani europeni.

Cuvinte cheie: astarastoae, umf, iasi, dna


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu