sâmbătă, 26 noiembrie 2011

UPDATE Protest la Fortus: oamenii sunt nemultumiti ca nu si-au primit lefurile

UPDATE

Seria protestelor se tine lant la Fortus. Saptamana a inceput cu un protest spontan, nemultumirea angajatilor pornind, ca de fiecare data, de la neplata salariilor. 15 noiembrie urma sa fie zi de salariu, dar oamenii au fost anuntati ca nu sunt bani. Au primit, in schimb, un avans din salariu, 200 de lei de persoana.
Bani din care ar trebui sa se descurce o luna intreaga.

Pe parcursul procedurii de insolventa in care se afla Fortus, valoarea salariilor restante a crescut foarte mult. Plata lor s-a cumulat cu intarzierea lefurilor curente, iar situatia a devenit cu adevarat disperata luni, cand angajatii au aflat ca din salariul pe care trebuiau sa-l primeasca in luna noiembrie nu vor primi decat 200 de lei.

Acuzatiile oamenilor nu s-au indreptat doar catre conducerea combinatului ci si spre liderul de sandicat, caruia i s-a atras atentia in nenumarate randuri ca nu isi da interesul pentru rezolvarea problemelor salariale.

Ca de fiecare data, protestul angajatilor nu s-a finalizat decat cu promisiuni din partea conducerii.

.......................................................

Peste 100 de angajati de pe platforma Fortus din CUG au initiat in aceasta dimineata o actiune de protest. Oamenii au oprit lucrul nemultumiti ca nu s-au primit salariile complete. Angajatii ar fi trebuit sa-si ridice leafa abia maine, insa au fost anuntati de conducere ca vor primi o parte astazi si o alta atunci cand societatea va avea lichiditati. Astazi insa, oamenii au gasit pe carduri doar cate 200 de lei de fiecare, suma pe care o considera insuficienta. Acesta a fost si motivul declansarii actiunii de protest.

VOM REVENI CU DETALII

Cuvinte cheie: salariu, Fortus, protest


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu