duminică, 27 noiembrie 2011

Val de viroze respiratorii. Vezi recomandarile medicilor pentru aceasta perioada

99.000 de romani au ajuns la medic intr-un singura saptamana, din cauza virozelor respiratorii. Aproape 7.000 dintre ei sunt ieseni. Numarul pacientilor afectati de temperaturile scazute creste de la o saptamana la alta, iar in paralel autoritatile desfasoara campania nationala de vaccinare antigripala. Numai ca in acest an nu sunt destule doze de vaccin, iar romanii oricum continua sa se trateze dupa ureche.

Cel mai utilizat medicament in cazul virozelor respiratorii, paracetamolul, se vinde si in aceasta perioada ca painea calda. Numai ca pastilele luate cu pumnul, fara recomandarea medicului, pot duce la complicatii severe. In plus, cercetatorii britanici au publicat recent un studiu care arata ca excesul de
paracetamol poate duce chiar la deces.


98 145 persoane s-au prezentat  la medic cu infectii respiratorii acute, numarul acestora fiind cu 8,2% mai mare fata de cel inregistrat in saptamana precedenta, arata datele ministerului sanatatii. Si la nivelul judetului nostru s-a inregistrat o crestere, cu 192 de cazuri.

Cei sanatosi, pot sa se imunizeze. Vaccinul se gaseste in farmacii, iar anul acesta recomandat este sa vi-l cumparati singuri, pentru ca ministerul nu are banii necesari pentru asigurarea imunizarii tuturor cetatenilor.


Un regim de viata sanatos - alimentatie bogata in proteine, legume si fructe, odihna si miscare, este esential pentru mentinerea unui corp sanatos. De asemenea, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca, in aceasta perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura, sa asculte sfatul medicilor si sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor.

Cuvinte cheie: viroze repiratorii, raceala, paracetameol, vaccin antigripal, iasi


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu