marți, 15 noiembrie 2011

Incendiu la liceul Al.I. Cuza. Bilant: 10 victime transportate la spital

UPDATE: Incendiul de la liceul Cuza a produs si un fapt ilar. Bogdan Zamfir, medic SMURD, a fost chemat de-acasa, din timpul liber, pentru a ajuta si el la tratarea victimelor de la liceu. Insa, pe drum, masina in care se afla Zamfir a fost implicata intr-un accident rutier. Cealalta masina era o Ambulanta. Zamfir nu a fost ranit, dar nu a mai ajuns la incidentul de la liceul "Cuza".

UPDATE: Bilantul incendiului de la liceul Cuza din Tatarasi: 10 victime, toate transportate la spital. Toti cei 10 sunt elevi, o parte au suferit atacuri de panica, la altii exista suspiciunea intoxicatiei cu fum. Au fost evacuati toti cei 400 de elevi ce erau in acel moment la cursuri. Ultimii au fost evacuati elevii din clasa a IX-a C. Acestia au incercat sa iasa pe o usa care era inchisa in momentul incendiului. De fapt, acestia au incercat sa respecte traseul stabilit la ultimul exercitiu facut la liceu, de evacuare in caz de incendiu. Cei mai multi din cei 10 care au ajuns la spital provin din aceasta clasa, care a ales o usa de evacuare blocata. Pompierii spun ca focul a pornit de la o tigara aruncata pe mocheta de pe scarile ce duceau la subsolul cladirii. Nu se stie inca daca tigara provine de la elevi, de la profesori sau de la personalul auxiliar. Cursurile au fost suspendate pentru tot restul zilei.

UPDATE: Focul a fost stins. Echipajele de pompieri efectueaza cercetari pentru a vedea care au fost cauzele ce au condus la izbucnirea incediului. In paralel, elevii intoxicati cu fum primesc ingriji medicale.

Incendiu de proportii la liceul iesean "Al. I. Cuza" din Tatarasi. Focul a izbucnit in jurul orei 10.00 la subsolul cladirii. Din primele informatii se pare ca incendiul a pornit de la materialele depozitate acolo: mochete, materiale de constructie. Pana acum, echipele de interventie au scos din cladire 8 victime. Una a fost transportata de urgenta la spital, iar celorlalte 7 li se acorda primul ajutor la fata locului. La incendiu au fost mobilizate 4 autospeciale de la Pompieri, trei echipaje SMURD si o masina de interventie pentru victime multiple.

Cuvinte cheie: incendiu, Cuza


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu