marți, 15 noiembrie 2011

E timpul sa va cumparati o locuinta? Nu inca! BCR: Preturile vor continua sa scada

Regulamentul pe care-l pregateste Banca Nationala a Romaniei (BNR) privind creditele pentru populatie va duce la o incetinire a pietei imobliare, iar preturile proprietatilor vor scadea, este de parere presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels.

Imobile scumpe

Potrivit acestuia, impactul regulamentului de creditare se va simti la nivelul intregii piete imobiliare, dar cu precadere in cazul imobilelor a caror valoare depaseste 100.000 de euro. “Piata va incetini, ceea ce va afecta pretul proprietatilor mari, a caror valoare depaseste 100.000 de euro. Cred ca proprietatile care depasesc aceasta suma vor fi in mod clar afectate. Piata va incetini, iar pretul proprietatilor va scadea din aceasta cauza”, a afirmat Bruynseels.

Noul regulament

BNR pregateste un nou regulament pentru imprumuturile din sistemul bancar romanesc. Astfel, avansul solicitat de banci va fi de cel putin 25% la creditele imobiliare in euro si de 40% la imprumuturile imobiliare in alte valute, daca veniturile solicitantului nu sunt obtinute in moneda respectiva sau nu sunt indexate la acea valuta. Programul Prima Casa si creditele luate in scopul refinantarii sunt exceptate de la aceste conditii. (econtext.ro)

Cuvinte cheie: prima casa, bcr, credit


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu