sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Concluzie STUPEFIANTA: niciun ambulantier nu e vinovat pentru mortul de la Parhon

Serviciul de Ambulanta a finalizat ancheta interna demarata dupa ce, marti, un batran a murit la Parhon, sub privirile indiferente ale ambulantierilor. Rezultatul e halucinant: niciun angajat de la Ambulanta nu este vinovat. In curtea de la Spitalul Pahon, acolo unde Gheorghe Rosu (76 de ani) din Vladeni s-a prabusit langa zidul cladirii, se aflau trei ambulante si nu doua asa cum aratau imaginile surprinse de cineva din cladiri. Chiar si asa, nimeni de la Ambulanta nu e socotit vinovat. "Unul din asistenti l-a vazut pe batran cazut si a intrat in spital sa-i alerteze pe medici. Celalalt, care in imagini apare ca se uita spre cel cazut, e voluntar", a declarat dr. Radu Calistru, purtator de cuvant la Serviciul de Ambulanta. Adica, cu alte cuvinte, nici n-ar putea fi sanctionat. Mai mult, investigatiile tind spre o concluzie uluitoare: ca mortul ar fi fost vinovat. Surse medicale sustin ca barbatului i s-a facut rau in urma unui conflict cu ginerele, dupa ce s-au certat de la cine sa plateasca taxiul cu care ajunsesera la Parhon. In plus, se pare ca fotografiile au fost facute de un cadru medical de la etajul I din spital, care ar fi trebuit sa lase aparatul si sa intervina pentru ajutorarea batranului.

Filmul evenimentelor

Gheorghe Rosu a fost internat pe 27 octombrie in spitalul "Sf Spiridon" A primit tratament timp de 10 zile, iar luni a fost externat, cu recomandarea de a consulta un medic urolog.
Ginerele sau l-a urcat intr-un taximetru si l-a dus la spitalul Parhon. L-a lasat sa astepte in curte, iar el a intrat sa anunte medicii ca a venit cu un batran care are nevoie de un consult. Cand s-a intors in curte si l-a vazut prabusit a alertat medicii. Era insa, prea tarziu. Rosu murise, desi pe langa el au trecut mai multi oameni, dar si cadre de pe ambulantele din curte.
Necropsia a aratat ca barbatul de 76 de ani avea pulmonie pulmonara si nu avea sanse mari sa scape. Problema rudelor este insa nepasarea cadrelor medicale care au trecut pe langa el. Acuzatiile s-au indreaptat in special catre serviciul de ambulanta.

Cuvinte cheie: ambulantier, Parhon, mort


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu