marți, 1 noiembrie 2011

Hartuirea si abuzul pe internet sunt cele mai intalnite probleme online in Romania

Romania se afla pe primul loc in Europa la hartuirea pe internet. O arata un studiu realizat la initiativa Comisiei Europene, in 23 de tari. Statistica sumbra ar trebui sa le dea de gandit mai ales parintilor, pentru ca majoritatea cazurilor de hartuire pe internet se petrec din cauza adolescentilor care posteaza in mediul online poze compromitatoare si isi divulga datele personale.

Hartuirea si abuzul pe internet sunt cele mai intalnite probleme online in Romania. Un studiu realizat la initiativa Comisiei Europene in 23 de tari arata ca 4 din 10 copii romani au fost hartuiti in mediul virtual. Tara noastra a iesit pe primul loc in ceea ce priveste hartuirea pe internet.

La nivelul judetului Iasi situatia nu este mai buna decat in restul tarii. Nu de putine ori politistii s-au confruntat cu cazuri de disparitie de minori. Cercetarile au aratat ca adolescentii plecasera de acasa la indemnul amicilor din mediul virtual, ori ca sa se intalneasca personal cu cei cu care comunicau pe internet.

Ingrijorator este comportamentul adolescentilor care isi inchipuie ca sunt feriti de pericole si recunosc cu dezinvoltura ca stau de vorba pe internet cu persoane pe care nu le cunosc personal.

Nu numai intalnirile cu persoanele cunoscute pe internet se pot dovedi periculoase ci si divulgarea unor date personale sau postarea de poze compromitatoare.

Un copil trebuie sa fie invatat sa nu spuna unde studiaza, unde locuieste, sau care este programul de lucru al parintilor. Pentru ca adolescentii sa constientizeze riscurile ce pot aparea pe internet, Inspectoratul Judetean de Politie desfasoara in aceasta perioada o campanie nationala de educare, denumita "Tu cui dai accept".

Cuvinte cheie: ipj iasi, tu cui dai accept, campanie de prevenire


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu