vineri, 31 mai 2013

Află care sunt cele cinci beneficii ale cepei

Ceapa sustine sanatatea creierului si a inimii, întareste oasele, ajuta la digestie si reduce chiar si riscul dezvoltarii cancerului. Iata un motiv pentru care ar trebui sa te gândesti de doua ori înainte sa eviti consumul de ceapa, pentru ca îti va da o respiratie mirositoare.

Iata câteva dintre beneficiile pe care ni le poate aduce consumul regulat de ceapa:Ajuta la mentinere unei inimi sanatoaseMirosul întepator al cepei este dat de sulfura de alil, un compus care contine sulf cunoscut pentru calitatile lui ce protejeaza vasele de sânge împotriva problemelor cauzate de colesterol. De asemenea, ceapa poate compensa vatamarea oxidativa a fibrelor musculare si a tesuturilor din corp, cauzata de antrenamentele fizice excesive. Elementul cheie care contribuie aici este numit quercetina. Studiile realizate pe soareci au demonstrat ca acest flavonoid ajuta la prevenirea stresului oxidativ de la nivelul creierului, dupa antrenamente lungi. Cercetatorii cred ca acesti compusi sulfurosi din ceapa, împreuna cu quercetina pot fi responsabili pentru o mai buna densitate osoasa. Într-un studiu realizat în 2009, oamenii de stiinta au constatat ca femeile care consuma ceapa zilnic aveau o densitate osoasa mai buna comparativ cu cele care nu aveau acest obicei. Mai mult, femeile în vârsta care consumau multa ceapa aveau cu 20% mai putine sanse de a suferi de fractura de sold. Cepele faciliteaza digestia prin intermediul unui carbohidrat special numit fructooligozaharid. Acesta serveste ca aliment pentru bacteriile bune prezente în tractul intestinal si combate bacteriile rele. Totodata, fructooligozaharidul îmbunatateste functiile digestive prin actionarea la nivelul tranzitului intestinal. Scade riscul de aparitie a canceruluiÎn alta ordine de idei, studiile au mai aratat si ca oamenii care consuma frecvent ceapa au un risc mai scazut de dezvoltare a bolilor cardiovasculare si a anumitor tipuri de cancer, comparativ cu alti oameni care evita aceasta leguma. Specialistii cred ca aceasta capacitatea a cepei este asociata cu flavonoizii care blocheaza agentii ce favorizeaza aparitia cancerului si pe care îi detine alimentul. (descopera.ro)

Articolul original

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu