miercuri, 29 mai 2013

Indoctrinarea religioasa din scolile romanesti: acatiste fortate la ore, stiinta e draceasca, catolicii sunt impuri

Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) solicita Ministerului Educatiei sa demareze urgent o ancheta privind o serie de cazuri de indoctrinare religioasa din scoli. Invatatorul Teofil Creanga de la Scoala Gimnaziala din comuna Botosana, judetul Suceava, a fost reclamat de parinti pentru agresarea psihica si fizica a elevilor, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro de catre ASUR. Potrivit acestuia, "in timpul orelor ii obliga sa citeasca acatiste, iar daca pe elevi ii doare capul, ii trimite in ultima banca, dandu-le rugaciuni de citit." In Iasi, un profesor de stiinte sociale a fost acuzat ca si-a afirmat in timpul orelor "dispretul pentru atei sau pentru cei de alte religii decit cea ortodoxa", iar la Galati un profesor de Istorie le vorbeste elevilor despre Judecata de Apoi, Iad, Adam si Eva sau Satana, sustine ASUR, care face trimitere catre inregistrari audio din timpul orelor de Istorie.

"Saptamina trecuta au fost facute publice trei cazuri distincte de invatatori sau de profesori de stiinte sociale care isi folosesc pozitia si autoritatea pentru a face 'educatie religioasa pentru mantuirea copiilor', dupa cum s-a exprimat unul dintre ei", informeaza Asociatia Secular-Umanista din Romania printr-un comunicat de presa. Potrivit ASUR, in judetul Suceava invatatorul Teofil Creanga de la Scoala Gimnaziala din comuna Botosana a fost reclamat de parinti pentru agresarea psihica si fizica a elevilor.

"Conform declaratiilor celor implicati, cadrul didactic in cauza le vorbeste insistent copiilor de 'diavol, vraji, avorturi, exorcizari si alte lucruri de care ei se sperie. [...] In timpul orelor ii obliga sa citeasca acatiste, iar daca pe elevi ii doare capul, ii trimite in ultima banca, dandu-le rugaciuni de citit.'", se arata in comunicat.

Citeste mai departe


Articolul original

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu