vineri, 31 mai 2013

Dovada că ruşii au ajuns primii pe Marte: ce au găsit specialiştii pe Planeta Roşie?

Imagini capturate de Mars Reconnaissance Orbiter ar putea sa aduca noi dovezi legate de o naveta spatiala sovietica care a disparut misterios acum 40 de ani.

NASA a publicat de curând un comunicat de presa în care se specifica cum un grup de rusi amatori, entuziasti ai astronomiei au descoperit ceea ce ar putea fi ramasitele lui Mars 3, o naveta spatiala  care a asolizat cu succes pe Marte în 1971, dar care la câteva secunde de la eveniment a pierdut contactul cu Pamântul. 

Descoperirea a fost realizata de o comunitate online dedicata roverului Curiosity. Liderul comunitatii Vitali Egorov a realizat eforturi pentru a descoperi naveta folosind imaginile adunate de Mars Reconnaissance Orbiter. Descoperirea a fost facuta într-o imagine surprinsa acum 5 ani, în care se poate observa scutul termic, retroracheta si modulul de amartizare. 

Expertii sustin ca obiectele din imagine sunt foarte asemanatoare cu cele specifice lui Mars 3, dar considera ca va fi nevoie de o serie de teste pentru a confirma oficial descoperirea. (descopera.ro)


Articolul original

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu