luni, 27 mai 2013

Granada e singura echipa care a invins-o pe Real Madrid fara sa traga vreun sut spre poarta acestora. Afla cum a fost posibil

In fotbal se spune ca “peste cativa ani nimeni nu-si va mai aduce aminte cum au jucat baietii in meciul acesta, va ramane doar scorul in statistici”. Si totusi.. este greu de crezut ca meciul de care va povestim va fi uitat de cineva, ideea sa principala fiind pe cat de simpla pe atat de hilara: in 2 februarie 2013 echipa Granada a invins-o pe imensa Real Madrid fara ca macar sa fi tras un singur sut pe spatiul portii acestora!

Statistica din caseta tehnica a meciului este uluitoare:

Suturi pe poarta:
Scor final:Granada 0 – Real Madrid 4
Granada 1 – Real Madrid 0


22.000 de spectatori venisera pe Estadio Nuevo Los Cármenes din orasul spaniol Granada sa vada un meci-spectacol care, asa cum se asteptau majoritatea suporterilor, urma sa se termine cu un scor fluviu in favoarea madrilenilor. O infrangere asteptata care nu ar fi suparat pe nimeni, date fiind diferenta uriasa de valoare intre cele doua echipe si pozitiile lor in clasamentul Primera Division, prima liga spaniola de fotbal: Real Madrid era pe locul al treilea intr-o furibunda cursa de urmarire a eternei rivale Barcelona, Granada pe locul al 16-lea, in zona retrogradarii.

Si totusi, balonul s-a dovedit a fi inca o data, rotund. A fost de ajuns ca jucatorul emblema al Realului, Cristiano Ronaldo sa marcheze un autogol nefericit in minutul al 22-lea al meciului pentru ca un licar de speranta sa apara in sufletele jucatorilor si spectatorilor din sudul Spaniei, un licar de speranta care i-a transformat pe jucatorii echipei gazda in veritabili eroi ce au rezistat asalturilor madrilenilor. Statistica isi spune din nou cuvantul:

Posesia balonului:
Cornere:
Suturi spre poarta:
Faulturi:
Offside-uri:Granada 28% – Real Madrid 72%
Granada 4 – Real Madrid 8
Granada 4 – Real Madrid 13
Granada 19 – Real Madrid 7
Granada 1 – Real Madrid 5


Pe de o parte lipsa de concentrare a jucatorilor lui Real Madrid, nervozitatea crescanda pe masura trecerii timpului, pe de alta parte dedicarea si eforturile defensive ale jucatorilor Granadei au facut ca un alt gol sa nu se mai inscrie pe stadionul din Granda dupa cel in propria poarta al lui Ronaldo, fluierul final al arbitrului consemnand o situatie rarisima: aceea ca o echipa mica, precum Granada, sa invinga o echipa mare, precum Real Madrid, fara ca macar sa fi tras un singur sut pe spatiul portii acestora!


Articolul original

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu