vineri, 24 mai 2013

Ziua decisiva in Dosarul transferurilor din fotbal: Inalta Curte anunta decizia finala

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) urmeaza sa pronunte sentinta definitiva in Dosarul Transferurilor in care opt dintre cei mai mari oameni din fotbalul romanesc - George Copos, Cristi Borcea, Gica Popescu, Jean Padureanu, Gigi Netoiu, Mihai Stoica, Victor si Ioan Becali - au fost condamnati de catre Curtea de Apel Bucuresti la un total de 40 de ani de inchisoare (o parte cu suspendare) si la plata unor daune de peste 10 milioane de dolari. La ultimul termen - vineri, 17 mai - ICCJ a incheiat dezbaterile din dosar, inculpatii s-au declarat nevinovati, iar procurorii DNA au cerut marirea pedepselor acordate la Curtea de Apel.

Decizia ICCJ in acest caz este o decizie definitiva si irevocabila. Completul de judecata de la Inalta Curte in acest dosar este format din judecatoarele: Lavinia Lefterache, Lucia Tatiana Rog si Corina Jijiie, ultima fiind si sefa Sectiei Penale a ICCJ.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a incheiat, vineri seara, dezbaterile in dosarul transferurilor, sentinta definitiva in cazul celor opt oameni de fotbal pe care instanta inferioara, Curtea de Apel Bucuresti, i-a condamnat la inchisoare cu executare sau cu suspendare urmand sa fie data luni, 20 mai.

Procurorul DNA a cerut judecatorilor instantei supreme marirea pedepselor dispuse de Curtea de Apel in cazul celor opt oameni de fotbal, in timp ce avocatii acestora au solicitat achitarea acestora.

In ultimul cuvant, toti cei opt s-au aratat nevinovati, sustinand ca au facut transferurile in acord cu legislatia de la acea vreme.

Cine sint inculpatii din Dosarul Transferurilor si ce pedepse au primit la Curtea de Apel

Curtea de Apel Bucuresti a decis, in 12 noiembrie 2012, condamnarea celor opt oameni din fotbal la un total de 40 de ani de inchisoare (unii cu suspendare).

Ce pedepese au primit cei opt inculpati:

Ioan Becali - 8 ani de inchisoare cu executareVictor Becali - 7 ani de inchisoare cu executareCristi Borcea - 7 ani de inchisoare cu executareGeorge Copos - 5 ani de inchisoare cu executareMihai Stoica - 4 ani de inchisoare cu executareGica Popescu, Gigi Netoiu si Jean Padureanu - cate 3 ani de inchisoare cu suspendare


George Copos, principal actionar al FC Rapid, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi pentru patru ani pentru inselaciune in forma continuata. Copos a mai primit un an si sase luni pentru evaziune fiscala. In sentinta data, judecatorii au retinut, in fiecare caz, pedeapsa cea mai mare, respectiv cinci ani de inchisoare cu executare pentru Copos.

Presedintele clubului Gloria Bistrita, Jean Padureanu, a primit trei ani de inchisoare si trei ani interzicerea unor drepturi, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, decizie cu suspendare timp de cinci ani. Padureanu a mai primit doua pedepse de doi ani pentru spalare de bani si inca una de trei ani pentru inselaciune in forma continuata, iar pentru evaziune fiscala inca un an si jumatate de inchisoare.

Fostul vicepresedinte al clubului Otelul Galati, Mihai Stoica, in prezent managerul general al FC Steaua, a fost condamnat la patru ani cu executare si interzicerea unor drepturi pentru trei ani, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave. El a mai primit doua pedepse cu inchisoare de doi ani pentru spalare de bani.

Citeste mai departe


Articolul original

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu