miercuri, 29 mai 2013

Mercedes GLA: un SUV foarte şic (FOTO)

Mercedes-Benz va prezenta la Salonul Auto de la Shanghai prototipul GLA. E un model dintr-o clasa noua, un SUV care va fi construit pe platforma MFA a lui Clasa A. Designul este impresionant, detaliile caracteristice SUV-urilor (bosaje ale rotilor umflate, jante din aliaj de dimensiuni mari, grila fata de dimensiuni mari si garda la sol ridicata), fiind în mod inspirat “transplatate” pe liniile elegante si dinamice ale unui hatchback. O versiune de serie a lui GLA este asteptata sa debuteze la Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie.

“Conceptul GLA marcheaza o abordare noua pentru noi în segmentul SUV-urilor compacte. Este o evolutie mai sportiva si mai apropiata de un coupe în aceasta categorie de vehicule. Conceptul GLA este un SUV compact care combina spiritul sau sportiv cu toate calitatile care caracterizeaza un companion de relaxare. Evadeaza din viata de zi cu zi este mesajul pe care aceasta masina i-l transmite soferului sau", spune Joachim Schmidt, vice-presedinte Executiv Mercedes.
Prototipul GLA are o lungime de 4.38 metri, o latime de 1.97 metri si o înaltime de 1.57 metri. Ampatamentul sau este de 2.69 metri, iar platforma sa este comuna cu A-Klasse si CLA. Oficialii Mercedes-Benz au confirmat faptul ca modelul va prelua motorizari din gama A-Klasse, confirmând chiar si o versiune AMG, numita GLA 45 AMG, care va oferi peste 300 CP. Noul model ar putea fi construit tot la fabrica Mercedes-Benz  unde se asambleaza si clasa A.
În primul sfert al anului curent, vânzarile globale ale Mercedes-Benz au crescut cu 3.5 procente, totalizând 324.898 unitati. Între timp, rivalii de la Audi au crescut cu 6.8 procente, iar cei de la BMW au crescut cu sapte procente. Aceasta situatie s-ar putea schimba în viitor, cei de la Mercedes-Benz anuntând, prin seful de vânzari si marketing – Joachim Schmidt, ca gama de modele cu tractiune fata va fi cea mai mare familie din portofoliul Mercedes-Benz. Acest lucru înseamna mai multe versiuni de caroserie si mai multe modele construite pe platforma MFA.

Articolul original

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu